23948sdkhjf

Hjälpmedelsmässan tillbaka i Luleå – ”Förmån att ha den på hemmaplan”

För andra gången hålls nu Fokus Hjälpmedel i Luleå. Något som välkomnas av medarrangörerna vid Region Norrbotten.

– Jag tror att våra förskrivare har ganska höga förväntningar på mässan, att de ska få se mycket och få ta del av mycket, säger Lena Nordgren Hansson.

– Och det kommer de att få göra också, för det är ju så pass bra bokat så att det kommer ju att ske, fyller hennes kollega Cecilia Pålsson i.

De två jobbar som hjälpmedelskonsulenter vid huvudhjälpmedelsförrådet i Boden. I år är de med och arrangerar Fokus Hjälpmedel i Luleå den 10 till 11 maj.

Utöver utställningen där hjälpmedelsföretag visar sina produkter kommer seminarier och workshops att varvas under mässan.

Regionen har tidigare anordnat hjälpmedelsmässor i egen regi. Medarrangörerna välkomnar att Fokus Hjälpmedel nu även hålls i norra Sverige, vartannat år i Luleå och vartannat år i Umeå. De menar att behovet kan vara extra stort i deras region eftersom avstånden mellan leverantörerna och förskrivarna är så stora.

– Vi bor ju där vi bor. Vi vet att förskrivarna inte får resa så mycket söderut för att ta del av det här. Det är en otrolig förmån att vi kan ha det på hemmaplan. Som förskrivare idag måste man vara välinformerad och ju mer man kan som förskrivare desto mer kommer brukarna till gagn, säger Lena Norgren Hansson.

Både Cecilia Pålsson och Lena Nordgren Hansson hoppas att deltagare på mässan får ett trevligt avbrott från de vanliga arbetsrutinerna och att de får en möjlighet att förkovra sig inom området.

– Vi hoppas att man går därifrån inspirerad och påfylld med information. Och att man kanske fått tips och råd om eventuella ärenden som varit lite svåra att lösa. De kanske har hittat svaret på sina funderingar och frågor, säger Lena Nordgren Hansson.

Se mer om eventet Artikeln är en del av vårt tema om Fokus Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.273