23948sdkhjf

Zenicor tankar kassan för fortsatt expansion inom hjärtdiagnostik

Styrelsen för Zenicor Medical Systems har beslutat om en nyemission av aktier på 42,3 miljoner kronor. Syftet är kunna fortsätta bolagets tillväxtsatsningar inom EKG-mätning.

Det rör sig om en företrädesemission, som är säkerställd till cirka 60 procent genom teckningsförbindelser och garantiåtaganden från befintliga och externa investerare.

Zenicor har utvecklat en handhållen EKG-utrustning som kan användas för att identifiera såväl symptomatiska som asymptomatiska hjärtrytmrubbningar, så kallade arytmier. Den är tänkt som ett enkelt och prisvärt alternativ som ska ge patienter möjlighet att under en längre tidsperiod – en till tre veckor - mäta sitt EKG i hemmet vid specifika tidpunkter, eller vid behov. Mätningarna kan sedan skickas digitalt till vårdgivaren och tolkas där.

Mats Palerius, vd för Zenicor, ser nyemissionen som början på ett nytt kapitel för företaget, som har en långsiktig plan för tillväxt efter pandemin.

– Det är en omfattande vårdskuld som byggts upp de senaste åren och genom att identifiera förmaksflimmer i ett tidigt skede kan allvarliga sjukdomar såsom stroke förebyggas och därmed minska det framtida trycket på sjukvården. Vi tror att läget är helt rätt att satsa på fördjupad marknadspenetration, breddad geografisk närvaro och en utökad produktportfölj, säger han i ett pressmeddelande.

Företagets huvudmarknader är idag Sverige, Finland och Storbritannien. Planen är att teckna avtal med fler regioner på de marknaderna, och att samtidig etablera sig i fler länder med början i Norge, Spanien och Australien.

Företrädesemissionen är villkorad av godkännande på en extra bolagsstämma som hålls den 20 april.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08