23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Från plastavfall till värdefulla produkter

Årets pris från Busch Vacuum Solutions "Innovation in Vacuum" gick till det norska företaget Quantafuel ASA.

Priset "Innovation in Vacuum" som årligen delas ut av Busch Vacuum Solutions, tilldelades 2020 det norska företaget Quantafuel ASA. Med hjälp av Busch vakuumpumpar har Quantafuel utvecklat en teknik som hjälper till att lösa det globala avfallsproblemet genom att omvandla plastavfall till värdefulla produkter.

Priset delas ut till personer eller företag som bidragit med vakuumtekniska innovationer av särskild betydelse för mänskligheten och miljön. Busch Innovation in Vacuum Award delades ut första gången 2013 i samband med firandet av Busch Vacuum Solutions 50-årsjubileum.

Quantafuel utvecklar teknik som hjälper till att lösa det globala avfallsproblemet. I samarbete med engagerade partners har de uppnått sina mål att återvinna plast av låg kvalitet och hållbar avfallshantering. Busch Vacuum Solutions är en av deras partners och levererar den vakuumteknik som används i pyrolysprocessen för att väcka plastavfall till liv. Genom att omvandla nästan alla typer av plastavfall till miljövänliga bränslen och kemikalier bidrar Quantafuel med betydande insatser för att minska föroreningar och utsläpp.

De två företagen är sammankopplade genom nära samarbete och partnerskap. Busch stöttade Quantafuel med unik vakuumexpertis under deras utveckling av den innovativa pyrolysprocessen där plastavfall smälts och av pyrolysgas omvandlas till mineraloljor. Mineraloljan själv förekommer i smältningsprocessen. DOLPHIN  vätskeringvakuumpumpar från Busch används för avgasning under pyrolysprocessen. Gasen komprimeras sedan för vidare nedströmsprocess med vakuumteknik.

Denna innovativa process gör återvinningen av plastavfall mycket mer miljövänlig. Quantafuels lösning sätter ett värde på plastavfall genom att behandla det som en värdefull resurs som kan omvandlas till nya produkter. Och det är just därför Quantafuel tilldelades Busch Innovation in Vacuum Award 2020. Hans-Christian Felde från Quantafuel fick priset vid huvudkontoret för Busch Vacuum Solutions i Maulburg, Tyskland den 21 september vid en högtidlig ceremoni.

 

Bilden: Utdelning av priset “Innovation in Vacuum”:
(från vänster till höger) Dr Karl Busch, Ayhan Busch, Oyvind Hansen Billing (General Manager Busch Vakuumteknikk AS), Hans-Christian Felde (Procurement Director Quantafuel ASA), Ayla Busch, Kaya Busch

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031