23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Glaset som tål hög temperatur och kemi

Ölproduktion kräver strikt rengöring för att säkerställa att bakterier inte skadar brygden. Bryggerier väljer ofta att använda borosilikatglas i sin produktion eftersom borosilikatglas fungerar bra i en miljö där hårda rengöringsmedel används.

Många människor - särskilt i de äldre generationerna - känner till borosilikatglas i praktiken som Pyrex eldfasta glasformar. När materialet används till annat än köksutrustning talar vi om borosilikatglas.

Det är en typ av glas som uppfanns av den tyska glaspionjären Otto Schott i slutet av 1800-talet i hans försök att förstå hur kemi påverkar glas. Schott genomförde tusentals systematiska experiment och ligger bakom många av de moderna glaslösningar vi känner idag.

”För oss är borosilikatglas ett tekniskt glas som har många användningsområden. Förutom bryggerier har vi många andra kunder som använder borosilikatglas i sin produktion. Typiskt som synglas, där de kan övervaka annars farliga processer ”, säger försäljningschef på Mirit Glas, Johan Stenfeldt Hansen.

De två egenskaper som gör borosilikatglas attraktivt för företag är förmågan att klara höga temperaturer och motståndskraften mot starka kemikalier.

Där de flesta typer av glas är sårbara för temperaturfluktuationer fungerar glas utan problem i sådana miljöer. Samtidigt är borosilikatglas unikt motståndskraftigt mot kemiska vätskor, vilket innebär att glaset inte påverkas även vid kontakt med mycket aggressiva kemikalier. Det finns bara några få kemikalier som borosilikatglas inte kan hantera.

"En industri till vilken vi säljer många borsilikatlösningar är läkemedelsindustrin, som har en tradition att använda hållbart borosilikatglas, men vi upplever också att många andra kunder upptäcker att borosilikatglas kan ge dem en fördel i sin produktion", säger Johan Stenfeldt Hansen.

Borosilikatglas är mycket användbart - från synglas och laboratorieutrustning till belysningsglas och olika industriföremål.

"Eftersom kunderna upplever konkurrensfördelar genom att använda borosilikatglas och annat glas med speciella egenskaper har vi alltmer upplevt att många väljer att uppgradera till tekniskt glas, vilket förbättrar produktiviteten och kvaliteten", säger Johan Stenfeldt Hansen.

Läs mer om borosilikatglas här

Mirit Glas A/S
Marielundvej 37 D - 1.sal
2730 DK-Herlev
Herlev Kommune
Danmark
VAT nummer: DK31170508
P nummer: 1003055807

Kontaktperson

JSH
Johan Stenfeldt Hansen
post@mirit.dk

Sänd till en kollega

0.047