23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

SMC lanserar retardationskontroll som stötdämpare

| Medlemsnyhet | Företag SMC Automation AB

DAS ger dubbel hastighetsreglering med ställbar retardation och fungerar som en extern dämpning. Cylindern kan köras i högre hastigheter med minskad cykeltid. Kontrollerad inbromsning minskar slitage på cylindergavlar med säker förflyttning av gods.

DAS ger dubbel hastighetsreglering med ställbar retardation i ändlägena och fungerar som en extern dämpning. Cylindern kan därmed köras i högre hastigheter vilket i sin tur minskar cykeltiden. Den kontrollerade inbromsningen minskar slitaget på cylinderns gavlar och ger en säker förflyttning av godset. DAS är enkel att eftermontera och passar bra i applikationer med utrymmesbrist.

Nya DAS från SMC är framtagen för kontroll av retardation hos cylindern vilket möjliggör två cylinderhastigheter och minskar ner rörelseenergin i ändlägena.  DAS ger en kontrollerad inbromsning och dämpning i slutet av slaget och det minskar slitaget på cylinderns gavlar samt ger en stabil förflyttning av lasten från en punkt till en annan. Cylindern kan köras i hastigheter som inte är möjliga utan dämpning och som en följd av det minskar cykeltiden. DAS är en separat kontrollenhet väl lämpad för eftermontage i befintliga applikationer och perfekt när vanliga stötdämpare inte får plats.

DAS består av två separata kretsar som regleras helt fristående. De övre vreden styr var retardationen startar och de undre vreden styr själva retardationshastigheten. DAS smarta konstruktion gör att fluktuationer i matningstrycket har ytterst liten påverkan på kontrollen av hastigheten och därmed cykeltiderna.

Med DAS får vi en enkel, men sofistikerad kontroll på vår cylinderdrift och undviker vanliga problem som slitage av cylindern, långa cykeltider och påverkan på lasten” säger Klas Axelsson, produktchef på SMC.

Mer information:
Klas Axelsson
Produktchef
Tel: +46 70-683 85 56
E-post: klax@smc.nu


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
SMC Automation AB

Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Sverige
SMC Automation AB

Sänd till en kollega

0.175