23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

SMC lanserar robust och energisnål 2-portsventil

Nya JSX från SMC är en rostfri, IP67-klassad och direktstyrd magnetventil för av/på applikationer. Olika tätningsmaterial gör ventilen lämplig för ett stort antal olika processmedia. Den roterbara spolen är anpassad för tuff miljö och sparar energi.

Ventilhuset och spolen på JSX är i rostfritt stål vilket gör den mycket korrosionsbeständig. Tillsammans med IP67-kapslingen ger det en ventil med lång livslängd och minskad risk för produktionsstopp även vid tuffa omgivningskrav. Ett robust alternativ för av/på-kontroll av till exempel luft, vatten eller olja.

Spolens starka dragkraft gör att effektförbrukning kan hållas nere och därmed blir JSX en mycket energisnål ventil. Detta minskar inte bara elförbrukning utan också uppvärmning av omgivning och media.

Elanslutning sker via DIN-kontakt, ingjuten kabel eller röranslutning och för att förenkla installation och kabeldragning är spolen dessutom roterbar 360 grader.

Ventilerna är kompakta med låg vikt och finns i tre storlekar med ett flöde på 5 till 25 liter/min och portstorlekar mellan 1/8 och 3/8. Som tätningsmaterial finns NBR, FKM eller EPDM vilket gör att ventilerna kan användas med ett stort antal olika processmedia.

– Med JSX erbjuder vi en energisnål och robust 2-portsventil för problemfri drift även i tuffa förhållanden. Att ventilen kommer i rostfritt utförande som standard ger den en mycket hög lägstanivå, säger Magnus Karlström, produktchef på SMC.

 Mer information:
Magnus Karlström
Produktchef
Tel: +46 70-860 20 63
E-post: maka@smc.nu

 

 

SMC Automation AB
Ekhagsvägen 29
141 71 Segeltorp
Huddinge kommun
Sverige
VAT nummer: SE5562764034

Kontaktperson

JK
Joakim Kalcidis
joka@smc.nu

Sänd till en kollega

0.047