23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Vakuumteknik från Busch för optimal kylning av Coronavaccin

Det första godkännandet av Coronavaccin beviljades i slutet av förra året. Över hela världen startade vaccinationer mot viruset, för närvarande har cirka 552 miljoner människor vaccinerats.

Utöver att hålla vaccinet kylt används även vakuum för framställning och transport. Kylhållning av vaccin spelar en viktig roll i den globala distributionen.  En av Busch Vacuum Solutions kunder tillverkar speciella kylskåp samt kylda transportlådor för vaccin. Och bidrar därmed på ett viktigt sätt till den globala kampen mot pandemin.

Till skillnad från konventionella vaccin innebär logistiken av Coronavaccin en helt ny utmaning. Det första godkända vaccinet kommer från det tyska läkemedelsbolaget BioNTech och dess amerikanska partner Pfizer. För att kyla detta vaccin är konventionella kylskåp som används för influensavacciner, inte tillräckliga. Coronavaccinet måste förvaras och transporteras vid minus 70 grader Celsius för att bibehålla sin fulla effekt.

Vid tillverkningen av de speciella kylaggregaten förlitar sig det belgiska företaget helt på vakuumteknik från Busch Vacuum Solutions. Vakuum används för att fylla kylkretsarna i kylaggregaten med speciella gaser. På grund av den globala pandemin har efterfrågan på dessa kylaggregat ökat kraftigt under de senaste månaderna. Busch kunde uppfylla de utökade kraven genom att leverera ytterligare vakuumpumpar. Kylaggregaten och transportutrustningen säljs över hela världen och används i distributionen av vaccinet. En viktig produkt för att säkerställa att Coroanavaccinet når vaccinationscenter intakt och patienter över hela världen kan få den välbehövliga vaccinationen.

 

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2
435 33 Mölnlycke
Härryda kommun
Sverige
VAT nummer: SE5561981308

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.031