23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Guide för god ansiktsvård

| Medlemsnyhet | Företag Nordiske sponsrat innehåll

Vill du bli av med finnar och andra hudproblem? Vill du ge ditt ansikte en ny lyster och alltid se fräsch ut? Då har du hamnat rätt - i denna guide lär dig några knep om hur du tar hand om din hud på bästa sätt.

Tvätta ansiktet
Tvätta ditt ansikte morgon och kväll för bästa resultat. Använd ljummet vatten och en skonsam, mild, vårdande rengöringskräm. Det är viktigt att avlägsna överflödigt fett, döda hudceller, smuts, diverse föroreningar och eventuella makeuprester från huden.

Ansiktsvatten - djupare rengöring
Investera i ett antibakteriellt och milt ansiktsvatten. Välj noga vilket ansiktsvatten du använder då du inte vill torka ut huden. Det är viktigt att du applicerar med mjuka pressande rörelser och inte gnider in ansiktsvattnet i huden.

Träolja - naturligt och snällt mot hyn
Träolja är en gammalt trick som fortfarande fungerar utmärkt att smörja in hyn med. Av helt naturliga ämnen som är snällt mot kroppen. På Australian Bodycare hittar du ett stort utbud av olika träoljor för kroppens alla delar.

Fukt - viktigt för alla hudtyper
Applicera en ansiktskräm som är anpassad efter din hudtyp. Även om du har fet, finnig hud i ansiktet är det viktigt att återfukta efter rengöring. Torr hud signalerar till talgkörtlarna att de behöver producera än mer hudfett vilket leder till än fler finnar.

Punktbehandla finnar
Finnar försvinner tyvärr inte av sig själva och det finns ingen mirakelkur. Däremot finns det speciella produkter som tillåter dig att punktbehandla finnen utan att störa resten av huden i ditt ansikte. Om du lider av finnar är detta rekommenderat!

Dölj finnarna
Om du lider av din dåliga hud i ansiktet och vill dölja finnar kan du använda dig av makeup eller concealer. Det är dock viktigt att du använder vattenbaserade produkter då oljebaserade produkter har en negativ effekt på din hud.

Djuprengöring veckovis
Det är rekommenderat att använda en djuprengörande produkt ett par gånger i veckan. Du kan använda dig av peeling eller exfoliering. Detta rengör din hud på djupet. Resultatet är synbart och din hud känns fräschare!

Din hud behöver andas
Använd hudvårdsprodukter lämpade för din hud. Om du applicerar mer fett än vad som krävs får du inte effekten du är ute efter. Din hud behöver även frisk luft och solljus var dag. I rimliga mängder kan sol ha en positiv effekt på problemhud.

Ät nyttigare
Det är allmänt känt att en sund kost leder till förstärkt immunförsvar samt välbefinnande. En sund kost påverkar även celldelningen i din hud. Om dina celler inte får tillräckligt med vitaminer kan det leda till problemhud.

Sluta röka
Det kan vara svårt att sluta röka och det finns inget som bevisar att det leder till färre finnar. Men rökning påverkar din hud negativt. Det leder till en gråaktig ton, grövre porer och huden mister även elasticitet. Vilket gör att du inte får den hud du vill ha.

Svår akne? Uppsök läkare!
Om du har svår akne och upplever att inget får bukt med problemen, uppsök då läkare. Det kan vara nödvändigt med medicinsk behandling.

För dig som kvinna kan även p-piller hjälpa då de ofta har en gynnsam effekt på huden.

Medlemsnyhet

Företag
Nordiske sponsrat innehåll

Sänd till en kollega

0.094