23948sdkhjf

"Beställaren måste nu kolla leverantörernas brottsregister"

De nya upphandlingslagarna har trätt ikraft. Av propositionens 1000 paragrafer uppdelade på tre lagar, antog riksdagen 996 paragrafer. Endast fyra paragrafer angående arbetsrättsliga villkor, röstades ner av riksdagen.

Några viktiga förändringar har införts som har stor praktisk betydelse för leverantörer i anbudsgivningen och som leverantörerna själva förväntas känna till.

En nyhet är så kallad egen försäkran. Leverantörerna gör egen försäkran om att det inte finns grund för uteslutning och att uppställda kvalificeringskrav och urvalskriterier uppfylls. En sådan försäkran lämnas i det standardformulär som Europeiska kommissionen har fastställt (ESPD). Kommissionen tillhandahåller en webbtjänst i vilken man kan skapa och fylla i ett formulär för varje upphandling. Leverantörer kan där skapa en egen försäkran genom att svara på uppställda frågor. Sådan egen försäkran ska godtas av beställaren som preliminärt bevis för att uteslutningsgrunder saknas och att relevanta kvalificeringskrav är uppfyllda.

Beställaren har en skyldighet enligt nya LOU att kontrollera om det föreligger skäl för uteslutning endast avseende den leverantör som vinner upphandlingen. Sådan kontroll ska ske innan kontrakt träffas.

Enligt den nya lagen är en beställare skyldig att utesluta en leverantör som har gjort sig skyldig till vissa typer av grova brott (som exempelvis terroristbrott och människohandel). För det fall leverantören är ett bolag eller annan juridisk person, avses personer i ledande ställning. För att kontrollera detta har införts en skyldighet för beställaren att begära in utdrag ur belastningsregistret (straffregister). Utdrag ur belastningsregistret ska dock inte skickas in med anbudet, utan först sedan beställaren har begärt det. Detta måste dock anses som ingripande ur integritetssynpunkt och det är viktigt att leverantören kommer ihåg att begära sekretess för dessa uppgifter.

Det har också införts ändringar avseende möjligheterna att åberopa annans kapacitet. Dessa förändringar är dock mindre ingripande. Bland annat begränsas leverantörens möjligheter att åberopa annans kapacitet i fall där kapaciteten gäller vissa utbildnings- och yrkeskvalifikationer. I sådana fall får annans kapacitet endast åberopas om denne också verkligen också utför de tjänster eller byggnadsentreprenad för vilken kapaciteten krävs. Om det vid kontroll skulle visa sig att det företag vars kapacitet åberopas inte uppfyller kraven för kvalificering, kan beställaren begära att leverantören ska byta ut företaget mot ett annat företag. Även med nya LOU är det leverantörens ansvar att i anbudet lämna bevis på att leverantören förfogar över den aktuella kapaciteten. Detta görs vanligen med ett skriftligt åtagande.

Nya LOU innehåller självfallet många fler nyheter. Här har endast valts några som har särskild betydelse i själva anbudsgivningen. Eftersom möjligheterna att rätta fel och komplettera lämnade anbud är fortsatt små även i nya LOU, är det viktigt att leverantörerna har koll på den nya lagen innan anbud lämnas. Lagen tillämpas på alla upphandlingar som påbörjas från och med årsskiftet.

Artikelförfattaren: Pernilla Norman är advokat vid Lindskog Malmström Advokatbyrå, med inriktning på konkurrensrätt, offentlig upphandling och IT-rätt. Hon företräder såväl privat som offentlig sektor. Norman forskar vid juridiska institutionen på Stockholms universitet och jobbar med doktorsavhandling om Nationellt samordnad upphandling ur konkurrens- och upphandlingsrättsligt perspektiv.

Ställ gärna frågor och kom med förslag på ämnen! Mejla på: pernilla.norman@lmlaw.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.268