23948sdkhjf

Nytt samarbete ska visa på värdet av PVC‐produkter i vården

Den 31 oktober 2012 lanserades ett nytt samarbete som ska stärka kommunikationen om värdet av att använda PVC‐produkter inom sjukvården. Alliansen PVCMed består av flera leverantörer inom sjukvårdssektorn och välkomnar fler intresserade.
PVCMed har som mål att bli ett nav i kommunikationen med vårdpersonal och tjänstemän om nyttan med PVC‐produkter. Många känner inte till hur betydelsefull PVC är. Plasten bidrar till produkternas funktion och säkerhet, samtidigt som de blir kostnadseffektiva och miljöanpassade. Genom en interaktiv plattform vill PVCMed skapa en dialog med alla berörda parter, så att de tillsammans kan fortsätta att förbättra hälso‐ och sjukvården.

‐ Alliansen PVCMed ska kommunicera om hur PVC‐produkterna bidrar till kvalitén inom sjukvården. Vi kommer också att lyfta fram innovativa och miljöanpassade PVC‐produkter, berättar Brigitte Dero som är talesperson för PVCMed alliansen. Kvalitén och säkerheten hos PVC‐baserade sjukvårdsprodukter ger en
effektiv och prisvärd sjukvård som gör att samhällets resurser räcker till fler.

Sedan 1960‐talet är det vanligt att använda PVC i medicintekniska produkter för undersökning, diagnos, behandling och vård. PVC‐produkter skapar också säkra vårdmiljöer. Golv och väggar av PVC är lättstädade och hygieniska. Nästan 30 procent av all plast i medicintekniska produkter består av PVC. De två största användningsområdena för medicinskt godkänd PVC är flexibla behållare och slangar. En fördel med PVC är att man kan blanda in mjukgörare och därigenom få mjuka och flexibla material som ger hög säkerhet och komfort. Genom att använda PVC i produkter både för engångs‐ och flergångsbruk kan man minska risken
för livshotande och vårdkrävande infektioner.

‐ Vi är glada att kunna lansera denna webbplats idag. Tanken är att den ska öka medvetenheten om PVC och mjukgörare inom sjukvården. Genom vår interaktiva hemsida och blogg kan vi öka dialogen med alla berörda parter för att tillsamman förbättra hälso‐och sjukvården, både på kort och på lång sikt, säger Ole Grøndahl Hansen, projektledare för PVCMed alliansen. PVCMed kommer till exempel att söka efter intresserade partners för att återvinna lämpliga avfallsfraktioner av PVC från sjukvården.

Alliansen PVCMed har lanserat en informativ webbplats www.pvcmed.org
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.095