23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En distansutbildning gör det möjligt för vem som helst att studera

Under pandemin så kunde man ofta läsa artiklar om hur människor blivit tvingade till att skola om till någonting nytt sitt yrke och slå sig in på en ny bana i livet. Om man känner att man har kört fast i sitt nuvarande yrke så finns det alltid möjligheter att göra det på. Att läsa en utbildning oavsett var man befinner sig i livet kan vara det perfekta sättet att få till en förändring.

Samtidigt så är det långt ifrån alla som har möjligheten att plugga. Även om det idag finns gott om universitet och högskolor runtom i landet så är det inte alla som har möjligheten att dagspendla, eller till och med flytta till en ny stad. Genom att läsa en distansutbildning så gör man det möjligt att plugga på sina egna villkor och man kan ofta även fortsätta med sin nuvarande anställning. Idag så kan man plugga både teoretiska och praktiska ämnen på distans och oavsett om du vill utbilda dig inom internationella relationer, läsa en hr utbildning, eller någonting helt annat så finns det gott om alternativ.

Att plugga på distans

Att plugga på distans innebär att man tar del av allt undervisningsmaterial digitalt. Man använder sig allt som oftast av Zoom eller en liknande videotjänst och kan därefter också plugga hemifrån, eller därifrån man råkar befinna sig för stunden. Detta gör det möjligt att utbilda sig utan att behöva flytta någonstans för att vara nära ett lärosäte, någonting som gör det väldigt mycket tillgängligare.

Idag så kan man plugga till mycket på distans. Det är däremot främst teoretiska ämnen, främst inom humanistiska discipliner, som man får ta del av men det går även att läsa sig till exempelvis polis

Plugga på distans via ett universitet

Idag så erbjuder så gott som alla Sveriges universitet och högskolor någon form av utbildning på distans. Här kan du läsa från allting mellan ingenjör till ett språk och du tar emot högskolepoäng och eventuell examen på samma sätt som om du läst på plats. Man ansöker via antagning.se och den enda egentliga skillnaden är att du tar del av seminarier och föreläsningar via din egen enhet snarare än i ett klassrum. Nackdelen med detta är dock att den övervägande majoriteten av undervisningen sker på dagtid, någonting som kan göra det svårt att hänga med om man också behåller sin anställning under tiden man studerar.

Fristående utbildare

Det finns också gott om fristående utbildare som man kan vända sig till för att få sig en utbildning. En av de allra största är Distansinstitutet och vi har länkat till deras kanaler längre upp i den här texten. Fördelen med att läsa hos exempelvis Distansinstitutet är att man tar del av undervisningen när man själv har tid. På så sätt så är det lätt att behålla sin vanliga sysselsättning under tiden som man studerar och det blir dessutom väldigt lätt att hänga med i utbildningen. Här är det utbildningar som är designade för att leda ut i arbete och kan vara perfekt om man känner att man vill slå sig in på en ny bana.

Sänd till en kollega

0.031