23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

5 sätt som företag kan bli mer klimatsmarta

För att kunna tackla klimatkrisen på ett effektivt sätt så krävs det att alla hjälper till. Även om du kanske redan gör är mycket för klimatet så finns det några saker som man kan göra för att bidra ännu mer.

Ingenstans är detta tydligare än det som jobb som företag kan lägga ner. Oavsett typen av företag så är näringslivet ofta väldigt stora miljöbovar. Med allting från firmabilar till engångsartiklar på kontoret så kan företag av olika slag ofta ha en relativt hög negativ inverkan på klimatet i allmänhet. I den här texten kommer vi att gå igenom några tips på hur företag kan förändra sin verksamhet i små och stora drag för att minska sin negativa påverkan på miljön.

Klimatsmarta produkter

Att skaffa klimatsmarta produkter både till kontoret och för kunder och samarbetspartner är ett enkelt sätt att minska sin påverkan på miljön. Genom att byta ut engångsmuggar vid kaffemaskinen mot riktiga muggar så sparar man enormt mycket på miljön sett över tid.

Det finns en massa små saker man kan göra för att göra kontoret mer klimatsmart. Kanske ska man byta ut mjölken i kylskåpet mot havremjölk? Man kan även köpa in klimatsmart merchandise som också ofta håller högre kvalitet än det som man brukar köpa in i form av kläder, koppar och annat.

Faktum är att det inte bara är miljön som kan vinna på detta. Idag så är konsumenter och andra företag väldigt uppmärksamma på vilket typ av klimatjobb som läggs ner av ett annat företag. Att ha en tydlig grön profil och gröna arbetssätt så kan man öppna upp fler möjligheter för försäljning och samarbeten.

Skapa en bilpool

Om arbetsplatsen ligger någonstans dit det är klurigt att ta sig utan bil så kan det vara en väldigt god ide att sätta upp en bilpool på jobbet. Många av medarbetarna delar säkert redan på en pendlingsresa som är väldigt snarlik någon annan på arbetsplatsen, och genom att göra det möjligt för dessa två att dela på resan till jobbet så kan man dra ner på utsläppen som är sammankopplade med pendling via bil. Bilpoolerna hjälper även till att dra ner på drivmedelskostnaderna för de som kör bil, någonting som kan agera som en utmärkt morot för att se till att initiativet lyckas.

Uppmuntra till återvinning på jobbet

Detta är en enkel åtgärd som alla arbetsplatser, oavsett storlek kan göra. Det uppstår alltid en hel skräp i olika former, och genom att tillhandahålla återvinningskärl så gör man det enkelt och smidigt för de anställda att återvinna förpackningar och skräp som följer med i medtagna luncher och liknande. Många arbetsplatser har redan detta installerat, men genom att trycka på det som viktigt så gör man det mer troligt att fler använder sig av återvinningen.

Köp in firmabilar som går på el

Nästa gång det är dags att skaffa firmabilar så kan det vara värt att se över om elbilar kan vara ett bra alternativ. På arbetsplatser där man inte behöver köra stora distanser i sträck så kan en laddning ofta räcka hela dagen, samtidigt som man kan dra ner kostnaderna för drivmedel. Genom att installera laddstolpar på arbetsplatsen så har dessutom anställda större anledning att själva skaffa en elbil.

Tillåt de anställda att använda friskvårdsbidraget till en cykel

Om företaget är på en plats där det är möjligt att cykla till jobbet så kan det vara klokt att utöka friskvårdsbidraget för att kunna användas för att köpa en cykel. Med en ny och trevlig cykel så blir det väldigt mycket mer motiverande att välja den framför exempelvis bil eller tåg, samtidigt som företaget blir hälsosammare överlag.

Sänd till en kollega

0.015