23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Vad är benhinneinflammation och finns det benhinneinflammation behandling?

Något som du kan drabbas av, det är det som kallas för benhinneinflammation. Det kan även kallas periostit, medialt tibiasyndrom eller medialt tibiaperiostit. Detta är oftast en idrottsrelaterad skada. Om du överbelastar dina underben så kan du drabbas av smärta på insidan av skenbenet, precis där muskler och senor fäster. Detta kan ske om du går eller springer mer än vanligt. Även om man kallar detta besvär för benhinneinflammation så handlar det inte om en inflammation, utan det är en skada som uppstår på muskler och senor. Det finns benhinneinflammation behandling att tillgå, men många gånger kan besvären även gå över av sig självt.

Hur märkts det att man har drabbats?

Det finns en del symptom på att du har drabbats av benhinneinflammation. Oftast märks det av att du har ont på insidan av underbenet, eller på framsidan av underbenet. Det kan även vara så att dina ben känns mycket stela om du ska gå efter att ha suttit stilla ett tag. Det kan göra ont under de första stegen du tar, men det släpper sedan mer och mer. Det kan även vara att du känner av en molande värk om kvällarna i benen, särskilt om du gått mycket under dagen.

Hur behandlar man benhinneinflammation?

De allra flesta som drabbas av benhinneinflammation, de måste inte behandlas för det, eftersom det är något som ofta kan gå över av sig självt. Men det finns de som har behov av att få en benhinneinflammation behandling. Ett sätt att behandla det på, det är att vända dig till en fasciaklinik. De bearbetar då ditt bäcken, ryggkotpelare och kroppens balans. Man vill få in ett bättre flöde och cirkulation för att läkningen ska påskyndas.

Ett annat sätt att behandla benhinneinflammation på, det är att få massage och det lokalt där det sitter. Det är då massage på dina underben och skenben. Det kan vara något smärtsamt att göra, men kan hjälpa en hel del.

Vad du själv kan göra om du drabbats av benhinneinflammation

Om det är så att du har drabbats av benhinneinflammation, så är det bra att försöka minska belastningen i den mån det går. Undvik att springa, men rör dig gärna på andra sätt, som att simma, cykla eller göra yoga. Du kan även satsa på olika sorters stretchövningar, som är för vaden samt för lårens baksida. Även tåhävningar är bra att göra. På nätet kan du hitta en hel del övningar att använda dig av för att lindra och förbättra din benhinneinflammation.

Du kan även satsa på att använda dig av stödstrumpor, som är en bra avlastning. Sedan finns det även andra skydd att använda. Kontakta en fysioterapeut, naprapat eller kiropraktor om dina besvär inte går över på några veckor.

En del måste opereras

Den som har drabbats av svåra och långvariga besvär av sin benhinneinflammation, för den kan det bli ett måste att operera. En operation gör att de flesta blir bra efteråt. Men det dröjer då ett bra tag innan du kan återgå till att vara fysiskt aktiv som innan.

Sänd till en kollega

0.031