23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

HLR-Gruppen vill skapa medvetenhet om första hjälpen - Erbjuder nu utbildningar

Det är viktigt att kunna ge omedelbar hjälp när någon blir akut sjuk eller råkar ut för en olycka. HLR-Gruppen vill nu sprida kunskap till företag genom att erbjuda utbildningar inom hjärt- och lungräddning och första hjälpen.

HLR-gruppen har sedan 2017 erbjudit förstklassiga första hjälpen-utbildningar (https://hlrgruppen.se/) till verksamheter. Nu vill de sprida kunskap till fler verksamheter i landet. Att vara den första som ingriper vid en olycka kan lätt leda till en mycket stressig situation. Flera studier pekar på att en stor andel av individer under olyckor och kriser drabbas av en otrygghet och rädsla för det stora ansvar som ligger på dem som måste utföra HLR.

“Att behöva hjälpa en person som fått hjärtstopp med hjärt-och lungräddning händer kanske inte så ofta. Men när det väl händer är det otroligt viktigt att veta hur man gör. Det är därför vi anser att våra kurser i HLR är viktiga och vi rekommenderar dem starkt,” säger pressansvarig på HLR-Gruppen.

HLR-Gruppens olika utbildningar sträcker sig från HLR med första hjälpen till HLR för barn, samt hur en hjärtstartare fungerar. Kunskap är makt, och kunskap om HLR kan rädda liv. Alla instruktörer på HLR-gruppen är brandmän, eller sjuksköterska och har alla minst 10 års erfarenhet av akutsjukvård.

“Alla våra utbildningar syftar till att utbilda dig i hjärt- och lungräddning så att du kan vara förberedd när det väl gäller. Våra handlingsplaner som fås efter avslutad utbildning kan också monteras på väggen i ett rum som många går igenom. På så sätt skapar man också en ökad medvetenhet och individer får en tydlig steg-för-steg guide om hur man utför korrekt HLR och hur man ska agera vid ett Luftvägstopp,” säger pressansvarig.

Presskontakt

Joakim Pihl, VD, Info@hlrgruppen.se

Sänd till en kollega

0.047