23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Är tandskena bra?

Ortodonti är ett område inom tandvården som ger lösningar på vanliga problem som sneda tänder och andra tandutmaningar. Kanske gnisslar du tänder eller känner att dina framtänder är sneda? Den mest populära tandregleringsbehandlingen är tandställning, som har använts i många decennier och gett utmärkta resultat. I den här artikeln kommer du att lära dig några fördelar med att skaffa tandskena.

1. De kommer att förbättra ditt utseende

Sneda tänder kan göra dig väldigt självmedveten om ditt leende. Efter att ha skaffat tandskena dig kommer detta att vara ett minne blott. Denna ortodontiska behandling kommer gradvis att flytta dina tänders position tills de är perfekt inriktade. Detta kommer att i hög grad påverka ditt utseende och avsevärt förbättra din självkänsla. Är du fundersam på tandskena pris så är det en investering i din självkänsla.

2. Det gör det enklare att borsta och använda tandtråd

Fördelarna med tandskena är inte bara estetiska. Det har bevisats att sneda tänder är svårare att borsta och använda tandtråd. Mat tenderar också att lätt fastna mellan felaktiga tänder. Därför, efter att ha genomgått behandling med tandskena, kommer dina tänder att vara raka, och det blir mycket lättare att upprätthålla en god munhygien.

3. Ortodontisk behandling förebygger karies och tandköttssjukdomar

Dålig munhygien resulterar i uppbyggnad av bakterier och matrester på dina tänder och tandkött. Med tiden orsakar detta vissa tandproblem, såsom karies och tandköttssjukdomar. Genom att räta ut dina tänder och förbättra din munhygien kommer du att förhindra uppkomsten av dessa sjukdomar, som är den främsta orsaken till tandlossning.

4. Tandskena kan fixa ditt bett

Bortsett från att räta ut dina tänder, kan tandställning åtgärda andra problem, till exempel bettfel. Denna aspekt ignoreras ibland, men det gynnar din munhälsa avsevärt. När den lämnas obehandlad förvärras bettfelet med tiden och resulterar i uttalad sammanbitning och gnissling av dina tänder.

5. De förhindrar tandskador

Utskjutande tänder är mer benägna att få tandskador. Tandskena eller aligner kan flytta tillbaka dessa tänder till idealiska positioner och förhindra skador. Detta gör att du slipper eventuellt framtida bekymmer med tänderna när du blir äldre, vilket annars brukar vara fallet.

6. Tandskena kan förbättra ditt tal

Ibland kan sneda tänder påverka ditt tal och orsaka läppbekymmer. Detta kan få folk att få dåligt självförtroende, men det tenderar att försvinna efter att ha skaffat tandställning. Dåligt självförtroende på grund av sina tänder är egentligen mer vanligt än vad man tror. Att enkelt åtgärda detta med en tandskena innebär således en personlighetsförändring, plötsligt får du ett helt nytt självförtroende.

7. De hjälper till med matsmältningen

En av dina tänders huvudfunktioner är att skära och mala din mat. Denna funktion kan inte utföras korrekt när dina tänder är felinriktade. I det här fallet reduceras inte maten till små bitar, vilket kan påverka matsmältningen. Efter ortodontisk behandling kommer dina tänder att vara mycket effektivare i detta avseende, vilket förbättrar din matsmältning.

Även om dessa fördelar talar för sig själv så har vi faktiskt inte listat en fullständig lista över alla fördelar som finns. Innan du går vidare, oavsett fördel som du försöker uppnå, så ta gärna expertråd och hör om just dina möjligheter.

Sänd till en kollega

0.031