23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

En sund arbetsplats är A och O för att skapa goda resultat

Vare sig man arbetar på ett labb för att utveckla och analysera eller i teknikrummet så är det hårt arbete som krävs med att jobba fram ny IT.

Som vi alla vet så skapas inte ny teknik inom sjukvården över en natt utan det krävs många och långa dagar. Hur skapar man en arbetsplats där personalen orkar vara alerta och jobba vidare i långa projekt?

Som chef har man ett enormt ansvar att försöka skapa en hälsosam arbetsplats för sina anställda och kollegor. I en pressad bransch som denna kan arbetsmiljön ibland åsidosättas. Arbetet att skapa de bästa tekniska möjligheterna för att ge bra vård åt andra, kan göra att de anställdas egen hälsa inte prioriteras. Så får det självklart inte vara. För att de anställda ska kunna leverera bra resultat så krävs att de också orkar och trivs på arbetsplatsen. Men hur skapar man en bra arbetsmiljö?

Skapa utrymme för paus

En av de viktigaste parametrarna är att skapa utrymme för de anställda att få en paus. När alla jobbar hårt är återhämtning extremt viktigt. Så att skapa både ett rum och en jargong på arbetet där det är okej att ta en paus gör att när man väl arbetar så blir detta mer effektivt. Något som alltid uppskattas är att det finns tillgång till frukt och kaffe.

Genom att investera i en bra kaffemaskin kan alla få de kaffe de uppskattar allra mest. Med exempelvis Senseo espresso pads så kan man enkelt brygga både cappucino och cafe latte i kaffemaskinen. Och de som hellre föredrar klassiskt bryggkaffe kan i samma maskin använda sig av Senseo original. Att sätta in en kaffemaskin som erbjuder olika sorters kaffe i personalrummet är ett enkelt medel som bidrar till en trevligare arbetsmiljö för alla på arbetsplatsen.

Stötta varandra i projekten

Men något som är minst lika viktigt är att stötta varandra i projekten och skapa en känsla av gemenskap på arbetsplatsen. Även om arbetet sker i grupp kan det känns hårt och tungt för den enskilda individen. Så att skapa en trygg arbetsplats där alla känner att dem är del av en större gemenskap gynnar inte bara allas välmående utan också resultaten av arbetet. De allra flesta jobbar bättre om de känner sig trygga med att det är okej om det blir fel.

Så att bygga upp en arbetsplats där arbetsmoralen är hög men där det finns utrymme för både skratt och paus kommer göra att alla mår bättre och i förlängningen då klarar av att arbeta med fokuserat. Precis som med allt annat är det ingenting som byggs upp av sig självt, utan det krävs att alla hjälper till för att skapa en sund arbetsmiljö.

Sänd till en kollega

0.016