23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida

Invacare AB

Ett världsomspännande företag med stora resurser
Invacare är världens ledande tillverkare av hjälpmedel för människor med funktionsvariationer, med marknadsnärvaro i över 80 länder och 3500 medarbetare globalt. Det är ingen slump att Invacare hämtar sitt namn från ”Innovation in healthcare” – innovation är vår livsluft. Det är även grunden till vår framgångsrika Rea-fabrik i Diö i Småland som sedan början av 90-talet tveklöst har drivit produktutvecklingen av komfortrullstolssegmentet.

Lång skandinavisk tradition
I mitten av 1990-talet fick den amerikanska Invacare-koncernen upp ögonen för hjälpmedelsföretaget Scandinavian Mobility, som då var dansk ägare av svenska Rea-stolen. På Rea-stolen sker än idag viss tillverkning av hjälpmedel men har, i takt med krav på allt kortare leveranstider, även utvecklats till en viktig slutkonfigurerings- och logistikhub primärt för Invacares nordiska marknader.
Vi har således mer än 50 år av svensk historia att falla tillbaka på, även om våra amerikanska rötter sträcker sig så långt tillbaka som 1885 då firman Worthington började tillverka väldigt enkla rullstolar till funktionshindrade. Idag ligger Invacares huvudkontor i Ohio och de största marknaderna är Europa, USA, Kanada, Australien och Japan.

Heltäckande sortiment för sjukhem & hemsjukvård
Genom Invacare har sortimentet breddats till att inkludera kända varumärken som aktivrullstolar från Küschall, drivaggregat från Alber och hygienhjälpmedel från Aquatec. Dessutom finns ett brett sortiment av scootrar, el- och allroundrullstolar av eget märke, samt lösningar för optimal positionering.

Invacare har gått ihop med ledande partners inom varje produktområde så att våra kunder ska få tillgång till de bästa produkterna – både för institutioner och hemmabruk – var de än befinner sig i världen. Vi ser möjligheter där andra ser problem Med vårt motto Yes, you can vill vi säga att du kan mer än du tror, bara du har viljan och de rätta hjälpmedlen. Det avgörande för oss är att vi kan erbjuda hjälpmedel som ser möjligheter och stimulerar den fysiska förmågan som fortfarande finns kvar.

Mycket energi läggs därför på att verkligen förstå användarnas behov, och att göra bra, funktionella produkter som underlättar deras vardag och möjliggör ett aktivt liv med livskvalitet.

Invacare AB
Box 66
163 91 Spånga
Sverige
VAT nummer: SE5560044447
Hitta oss på

Kontaktpersoner

{{ contact.name }}
{{ contact.title }}
Ladda mer

Företagsportfölj

Ladda mer

Sänd till en kollega

0.031