23948sdkhjf

Nyemission gav Vibrosense 13 miljoner

Vibrosense Dynamics tillförs cirka 13 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att finansiera fortsatt marknadsföring av företagets mätinstrument för att upptäcka tidiga tecken på nervskador i händer och fötter vid exempelvis diabetes.

Den genomförda företrädesemissionen tecknades totalt till cirka 75 procent. Utfallet ger, enligt bolaget, goda möjligheter att fokusera på försäljning och marknadsföring av den nya produkten Vibrosense Meter II inom områdena diabetes, onkologi och HAVS (Hand-Arm Vibration Syndrom, det vill säga vibrationsskador i fingrar, händer och armar orsakade av arbete med vibrerande verktyg eller maskiner).

– Med det inkomna kapitalet får vi nu möjlighet att fortsätta vår expansion och skapa ytterligare värde för både samhället och våra aktieägare, säger Hans Wallin, vd på Vibrosense, i ett pressmeddelande.

Vibrosense Dynamics grundades 2005 av professor Göran Lundborg och civilingenjör Toni Speidel för att kommersialisera resultatet av den förstnämndes forskning vid handkirurgiska kliniken på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094