23948sdkhjf

Nyemission gav Vibrosense 13 miljoner

Vibrosense Dynamics tillförs cirka 13 miljoner kronor i en nyemission. Syftet är att finansiera fortsatt marknadsföring av företagets mätinstrument för att upptäcka tidiga tecken på nervskador i händer och fötter vid exempelvis diabetes.

Den genomförda företrädesemissionen tecknades totalt till cirka 75 procent. Utfallet ger, enligt bolaget, goda möjligheter att fokusera på försäljning och marknadsföring av den nya produkten Vibrosense Meter II inom områdena diabetes, onkologi och HAVS (Hand-Arm Vibration Syndrom, det vill säga vibrationsskador i fingrar, händer och armar orsakade av arbete med vibrerande verktyg eller maskiner).

– Med det inkomna kapitalet får vi nu möjlighet att fortsätta vår expansion och skapa ytterligare värde för både samhället och våra aktieägare, säger Hans Wallin, vd på Vibrosense, i ett pressmeddelande.

Vibrosense Dynamics grundades 2005 av professor Göran Lundborg och civilingenjör Toni Speidel för att kommersialisera resultatet av den förstnämndes forskning vid handkirurgiska kliniken på Skånes Universitetssjukhus i Malmö. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078