23948sdkhjf

Satsning på utbildning för patientföreträdare

Med hjälp av en ny utbildning vill Funktionsrätt Sverige bland annat öka antalet patientföreträdare inom vården.

Med stöd från Vinnova har Funktionsrätt Sverige tagit fram en utbildning för patientföreträdare. Utbildningen, som lanseras den 23 februari, vänder sig i första hand till de som redan är företrädare för större patientgrupper och de som är medlemmar i patientorganisationer och är intresserade av att bli. 

– Gemensamt, demokratiskt och långsiktigt strävar vi efter att vården ska arbeta personcentrerat och samverka utifrån patientens diagnoser och behov, säger Funktionsrätt Sveriges ordförande Elisabeth Wallenius i ett pressmeddelande.

Syftet med kursen är enligt Funktionsrätt Sverige att bland annat skapa flera och kunniga patientföreträdare. Samt att möta efterfrågan på patientföreträdare inom vården som ska kunna förmedla patienters erfarenheter vidare, något Elisabeth Wallenius menar har ökat.

– Det är glädjande att viljan till ett starkare företrädarskap inte bara kommer från patientorganisationerna. Vi ser även en utveckling där det förväntas att myndigheter och andra vårdföreträdare samverkar för att få in allas perspektiv, säger Elisabeth Wallenius i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Metallskruv som absorberas av kroppen får USA-godkännande
Bibb får USA-godkännande
Personuppgifter kan ha läckt ut vid cyberattack mot trygghetslarm
Nordiske Medier lanserar utbildningar
Rapport: Så kan medtechbolag bli gröna – och spara pengar
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.078