23948sdkhjf

Neodynamics stärker organisationen inför lansering i USA

Brendan Carney anställs som National Sales Director av det medicintekniska bolaget Neodynamics, inför lanseringen av bolagets biopsisystem i USA.

Brendan Carney tillför Neodynamics en betydande och framgångsrik erfarenhet av att driva kommersiella team. Han är en rutinerad ledare som kommer att vara en tillgång för ledningsgruppen i att utveckla en strategi som maximerar potentialen hos vår patenterade pulsteknologi. Brendan har under sin karriär arbetat nära flera av oss på Neodynamics, så vi vet att han är den perfekta personen för att bygga vårt kommersialiseringsteam, säger Anna Eriksrud, vd för Neodynamics, i ett pressmeddelande.

Brendan Carney kommer närmast från en tjänst som Senior Director hos Syneos Health. I den rollen ledde han team som lanserade nya terapier inom onkologi och kvinnors hälsa. Han har också haft tjänster på bland andra Genentech och Pharmacia, där han har haft hand om produktlanseringar och teamledande roller inom onkologi, infektionssjukdomar, endokrinologi och medicinsk utrustning.

Brendan Carney ska leda bolagets kommersiella strategi och genomförande. I hans tjänst finns även säljarbete och att sluta avtal med privata sjukhuskedjor.

Jag är glad över att ansluta till Neodymanics när vi i detta centrala skede introducerar vår nya teknologi för patienter och kliniker i USA. Den amerikanska bröstbiopsi-marknaden beräknas uppgå till 830 miljoner dollar år 2025. Det är en marknad som är avgörande för vår framgång, säger Brendan Carney i pressmeddelandet.

Neodynamics är ett svenskt medicintekniskt bolag som fokuserar på diagnostik och behandling av cancer. Deras första produkt Neonavia är ett biopsisystem som är avsedd att användas för ultraljudsledd vävnadsprovtagning. Systemet utvärderas för diagnostik av bröstcancer på kliniker i Europa, skriver bolaget i pressmeddelandet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078