23948sdkhjf

Nanoechos vd utsedd till Nästa skånska stjärna

Linda Persson, vd på medtechbolaget Nanoecho, tilldelas stipendiet Nästa skånska stjärna - och både hon och företaget spås betyda mycket för regionens framtida utveckling.

"Innovation, entreprenörskap och medtech är viktigt för Skåne och regionens utveckling. Här spelar Lundabaserade Nanoecho en viktig roll", står det i motiveringen till stipendiet, som delas ut av stiftelsen EFL vid Lunds universitet och Sparbanken Skåne.

Nanoecho utvecklar en produkt som ska förbättra diagnostiseringen av ändtarmscancer genom kartläggning av spridning av cancerceller till närliggande lymfkörtlar.

Stipendiet innebär att vd:n Linda Persson får en sponsrad plats på utbildningsprogrammet Leading Impact – Executive Management & Leadership Program vid EFL.

– Nanoecho är ett av regionens lovande teknikbolag som nu närmar sig kommersialiseringsfasen. Tanken med stipendiet är att adressera viktiga utmaningar på ett strategiskt plan och vi tror att platsen på Leading Impact kommer att kunna hjälpa Linda i affärsutvecklingen, vilket i förlängningen bidrar till den samlade konkurrenskraften för life science i vår region, säger Malena Carlström, tillförordnad vd på EFL och ordförande i stipendiejuryn, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.314