23948sdkhjf

Nanoechos vd utsedd till Nästa skånska stjärna

Linda Persson, vd på medtechbolaget Nanoecho, tilldelas stipendiet Nästa skånska stjärna - och både hon och företaget spås betyda mycket för regionens framtida utveckling.

"Innovation, entreprenörskap och medtech är viktigt för Skåne och regionens utveckling. Här spelar Lundabaserade Nanoecho en viktig roll", står det i motiveringen till stipendiet, som delas ut av stiftelsen EFL vid Lunds universitet och Sparbanken Skåne.

Nanoecho utvecklar en produkt som ska förbättra diagnostiseringen av ändtarmscancer genom kartläggning av spridning av cancerceller till närliggande lymfkörtlar.

Stipendiet innebär att vd:n Linda Persson får en sponsrad plats på utbildningsprogrammet Leading Impact – Executive Management & Leadership Program vid EFL.

– Nanoecho är ett av regionens lovande teknikbolag som nu närmar sig kommersialiseringsfasen. Tanken med stipendiet är att adressera viktiga utmaningar på ett strategiskt plan och vi tror att platsen på Leading Impact kommer att kunna hjälpa Linda i affärsutvecklingen, vilket i förlängningen bidrar till den samlade konkurrenskraften för life science i vår region, säger Malena Carlström, tillförordnad vd på EFL och ordförande i stipendiejuryn, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078