23948sdkhjf

Neodynamics får patent i USA för biopsisystem

FDA har godkänt Neodynamics patentansökan för bolagets pulsbiopsisystem Neonavia.

– FDA-godkännandet för Neonavia är en viktig milstolpe för Neodynamics och en kvalitetsstämpel för både produkten och Neodynamics som helhet. USA representerar den potentiellt största marknaden för produkten, där vi nu också kan bygga vidare på erfarenheterna från systemet i Europa. Förberedelserna för lanseringen pågår och vi räknar med att börja introducera systemet för läkare och potentiella partners inom de närmaste månaderna , säger Anna Eriksrud, vd för Neodynamics.

Företagets första produkt, Neonavia, är ett pulsbiopsisystem för ultraljudsledd vävnadsprovtagning med inriktning på diagnos av bröstcancer. Det baseras på tidig forskning vid Karolinska institutet.

Enligt bolaget beräknas den amerikanska bröstbiopsimarknaden uppgå till 830 miljoner amerikanska dollar, motsvarande nästan 9 miljarder svenska kronor, år 2025.

Neodynamics kommer arbeta med amerikanska kliniker för att ta fram data för produkten i klinisk praxis, som ska kunna stödja bolagets marknadsförings- och försäljningsstrategi. En liknande strategi genomförs i Europa. Systemet har, enligt bolaget, använts för vävnadsprovtagning i bröst och armhåla hos över patienter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.363