23948sdkhjf

”Nya friska tag i Skåne”

Den förra hjälpmedelsmässan i Skåne fick avbrytas. Mässan öppnade den 11 mars 2020 och skulle i vanlig ordning ha hållit på i två dagar. Men den andra dagen fick ställas in. Ett nytt och mystiskt virus hade spridit sig över världen och på bara några dagar kom insikten om att stora möten inte längre var lämpliga.

Men nu är det åter dags för en mässa i Skåne. Det är efterlängtat av oss arrangörer och vi är övertygade om att det även gäller deltagare och utställare. Fokus Hjälpmedel är en mötesplats för alla som förskriver hjälpmedel inom sjukvård och omsorg. Det är en plats där du lär dig mer om hjälpmedel och träffar kollegor. I år har vi ett riktigt spännande program att se fram emot och flera givande workshops.

***

En av de roligaste aspekterna av journalistyrket är intervjuerna. En person som verkligen behärskar konsten att intervjua är journalisten och föreläsaren Yasmin Nilson som gör podcasten Soluret där hon möter människor med spännande livsöden, varav en del kämpar med en diagnos. Yasmin har själv en ryggmärgsskada som hon fick när hon som tonåring dök från en pir en varm semesterdag i Spanien.

Det var inspirerande att träffa Yasmin och höra henne berätta om hur hon tänker kring intervjuer. ”Det är inte svårt att hitta intressanta människor”, sa hon. Hennes måtto är ”Se människan”. Yasmin framhåller att alla måste inkluderas i samhället och att samhället då behöver bli tillgängligt för alla. Hur ska det gå till? Det kan du på redan på mässan i Malmö där hon är en av talarna. Här kan du läsa en längre intervju med Yasmin Nilson

***

Förra året skedde en stor förändring som påverkar både hjälpmedelsbranschen och vården. En ny och tuffare reglering av medicintekniska produkter började gälla inom EU. Vad får de nya reglerna för betydelse i praktiken? Och hur påverkar de hjälpmedelssektorn? Petrus Laestadius, vice vd för Swedish Medtech, har gett oss kommentarer om det på sidan 8 och under Fokus Hjälpmedel i Skåne talar han om ämnet.

Läs också om arbetsterapeuterna som stod i frontlinjen under pandemin och om hur man använder hjärnan istället för musklerna vid förflyttningar i sjukvården.

Vi ses på mässan i Malmö! Kom gärna fram och berätta vad du tycker att vi bör skriva mer om i tidningen och i nyhetsbrevet Fokus Hjälpmedel.

Samuel Lagercrantz, chefredaktör

Från Fokus Hjälpmedel #1.2022

Artikeln är en del av vårt tema om Fokus Hjälpmedel.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ameli Norling blir ny hälso- och sjukvårdschef på SKR
Satsning på bättre vård för personer med funktionsnedsättningar
Humana beviljas inhibition – kan fortsätta verksamhet tills vidare
”Nanokikare” ska avslöja cellens inre
Förra Addlife-vd:n blir ordförande i medtech-bolag
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094