23948sdkhjf

Hallå där, Ylvali Gerling

Strax före sommaren blev Hudiksvalls-företaget Myoroface träningsredskap Iqoro en förskrivningsbar behandling i det brittiska systemet för produkter som kan förskrivas utan patientkostnad. Ylvali Gerling är vd och en av grundarna.

Vad används produkten för?

– Genom att träna med den behandlar man grundorsaken till bland annat reflux, sväljsvårigheter och snarkning.

Hur har intresset varit i Storbritannien?

– Vi var nyligen med på en mässa i London och träffade cirka hundra läkare. Där fick vi ett väldigt positivt gensvar och i höst ska vi storsatsa och vara med på fler mässor i England för att sprida information. Men än så länge köper de flesta brittiska användare produkten själva.

Varför behövs Iqoro när det finns läkemedel, som omeprazol, mot refluxsjukdom?

De läkemedel som finns är inte framtagna för att tas långvarigt, men idag använder många personer ändå läkemedel under lång tid. Dessutom har det tidigare saknats alternativ till läkemedel och kirurgiska ingrepp för att behandla reflux. Vi tycker att man bör sätta in omeprazol i det akuta skedet och sedan behandla med vår produkt för att få bort grundorsaken till sjukdomen.

Hur mycket används er produkt i Sverige?

Totalt sett har vi har sålt cirka 60 000, varav ungefär hälften i Sverige. De flesta köper Iqoro privat, men vi säljer också till sjukhus och i vissa regioner kan man förskriva den.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094