23948sdkhjf

Trelleborg gör medicintekniskt förvärv

Trelleborgkoncernen har köpt det nordamerikanska medicintekniska företaget Eirmed, som ett led i att växa inom attraktiva industrier.

Trelleborgkoncernen, inom affärsområdet Trelleborg Sealing Solutions, har förvärvat det nordamerikanska företaget Eirmed. Affären blev klar den 25 april.

Eirmed är specialiserat på tekniska precisionskomponenter gjorda av formsprutade plastmaterial och deras produkter används främst i medicinteknisk utrustning, som vid in vitro-diagnostik, titthålskirurgi och ortopedi. 

Det nordamerikanska medtech-företaget har sitt huvudkontor och tillverkning i Wisconsin, USA. Företagets omsättning under 2021 uppgick till cirka 100 miljoner svenska kronor. 

– Marknaden för tekniska polymerbaserade precisionskomponenter är ett strategiskt viktigt område för oss. Förvärvet ger oss tillgång till både nya marknader, applikationer och kunder. Företaget har också spännande utvecklingsprojekt inom bioresorberbara polymerer, säger Peter Hahn, affärsområdeschef för Trelleborg Sealing Solutions, i ett pressmeddelande.  

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Medtechs nya digitaliseringsexpert: "Det behövs en starkare nationell samordning"
Robotkatter, armsupport och sittlösningar – rapport från mässgolvet på Fokus Hjälpmedel
Studie: Lägre träningsdos gav lika bra resultat för knäledsartros
Framsteg och utmaningar väntas
Fokus Hjälpmedel i Göteborg har öppnat
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.111