23948sdkhjf

Getinge i samarbete för bättre tillgång till medicinteknik i Afrika

Medicinteknikbolaget Getinge ansluter sig till ett initiativ för att hjälpa vårdgivare i Öst- och Västafrika att få bättre tillgång till livräddande utrustning.

För många små och medelstora sjukvårdsinrättningar i Afrika är det svårt att få låna pengar till att köpa eller leasa avancerad medicinsk utrustning, eftersom risken anses vara hög.

International Finance Corporations (IFC), som är en del av Världsbanksgruppen, arbetar tillsammans med sina partners i initiativet Africa Medical Equipment Facility för att säkra långsiktiga finansieringsmöjligheter och även utbilda kliniker och sjukhus i att använda medicinsk utrustning.

I det sammanhanget samarbetar man med medicintekniska bolag världen över, och nu även med Getinge.

Att få med Getinge i detta initiativet innebär bättre möjligheter för medicinska kliniker och sjukhus i Afrika att få tillgång till och underhålla medicinsk utrustning, inklusive enheter som är väsentliga för livräddande operationer och att administrera intensivvården, säger Samuel Dzotefe, Acting Regional Industry Director på IFC, i ett pressmeddelande.

På Getinge ser man samarbetet som en del i sin strävan att bidra till ett mer hållbart samhälle där alla har tillgång till jämlik vård.

Vi är stolta över att vara en del av detta initiativ som hjälper patienter och sjukvårdspersonal genom att se till att viktiga resurser finns där de behövs som mest. I denna gemensamma satsning kommer vi inte bara att göra utrustningen mer prisvärd, utan också hjälpa till med att skapa hållbara serviceplaner för dess fortsatta användning, säger Sebastien Blanche, Global Head Getinge Financial Services på Getinge, i en kommentar.

Africa Medical Equipment Facility är idag aktivt i Elfenbenskusten, Senegal, Kamerun, Kenya, Tanzania, Uganda, Rwanda, Nigeria och Ghana.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.141