23948sdkhjf

Ny vd ska kommersialisera Paindrainer

Healthtechbolaget Paindrainer har utsett Erik Frick till ny verkställande direktör. Hans uppdrag blir att leda kommersialiseringen av bolagets digitala lösning för patienter med kronisk smärta.

Erik Frick kommer närmast från rollen som vice vd på Resurs Bank, där han bland annat hade ansvar för utvecklingen av bolagets app inom fintech. Han har även haft flera andra uppdrag inom digitala tjänster.

Paindrainer, med säte i Medicon Village i Lund, har utvecklat ett digitalt verktyg för att öka livskvaliteten hos kroniska smärtpatienter. Verktyget gör avancerade beräkningar baserade på artificiell intelligens för att coacha användaren i att planera sin dag utan att överskrida en viss smärtnivå samt säkerställa att det finns energi över till värdefulla aktiviteter.

– Med sin kunskap av att leda utveckling och kommersialisering av digitala tjänster med hög teknisk komplexitet, kombinerat med höga krav på användarvänlighet har Erik exakt den kompetens vi behöver för att öka värdet på bolaget, säger Carl Borrebaeck, styrelseordförande i Paindrainer, i ett pressmeddelande.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.203