23948sdkhjf

Anna Linton blir ny vd för Pharmiva

Femtechbolaget Pharmiva får en ny verkställande direktör. Den 8 augusti tillträder Anna Linton tjänsten.

Anna Linton har 20 års erfarenhet från läkemedelsindustrin. Förutom den nuvarande vd-tjänsten på Unimedic, har hon varit nordisk chef för Recordati och nordisk vd för Grünenthal. Hon har även haft ledande roller inom Abbott, Wyeth och Pfizer.

Pharmiva befinner sig i en expansiv fas och vi är därför mycket glada över att ha kunnat rekrytera Anna Linton som ny vd. Anna har tidigare lett arbetet med att framgångsrikt skapa lönsam tillväxt i flera bolag. Jag är övertygad om att hennes erfarenhet och kompetens kommer att vara väldigt värdefull för Pharmivas fortsatta utveckling, säger Malte Zaunders, styrelseordförande i Pharmiva i ett pressmeddelande.

Nuvarande vd Christina Östberg Lloyd går vidare till annan verksamhet den 30 april, men kommer att vara kvar som medicinsk rådgivare på bolaget. Vice vd Karoline Akerjordet blir tillförordnad vd fram till att Anna Linton tillträder.

Pharmiva har en unik egenutvecklad produkt som introducerats i Sverige och som successivt kommer att lanseras i Europa. Ambitionen är att ytterligare förstärka produktportföljen med både egna och inlicensierade produkter. Det är en spännande resa som ligger framför oss och det är med stor tillförsikt som jag tillsammans med medarbetare, affärspartners och styrelse får möjlighet att forma och bidra till den fortsatta utvecklingen av Pharmiva, säger Anna Linton.

I slutet av förra året lanserade bolaget en antibiotikafri egenvårdsprodukt – Vernivia – för behandling av bakteriell vaginos. Bolaget förbereder sig nu på internationella lanseringar, enligt pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094