23948sdkhjf

Medtechföretag på lista över bästa arbetsplatserna

Flera företag inom life science och medicinteknik finns med på listan över Sveriges bästa arbetsplatser som sammanställts av undersöknings- och konsultföretaget Great place to work.

Den årliga listan bygger på medarbetarundersökningar tillsammans med en bedömning av företagens egna beskrivningar av sitt ledarskap och sina värderingar.

SDS-gruppen, där SDS Life Science och systerbolaget SDS Medteq ingår, rankas som nummer 11 på listan över små organisationer med 20-49 anställda.

– SDS är en förebild när det kommer till sättet att arbeta med tillit, stolthet och gemenskap och vi hoppas att fler ska bli inspirerade att ta efter, säger Maria Grudén, vd på Great Place to Work, i ett pressmeddelande.

Även läkemedelsbolaget Abbvie finns med på listan. Företaget placeras på 13:e plats på listan över medelstora organisationer med 50-249 anställda. I medarbetarundersökningen uppger 95 procent att de är stolta över att arbeta på företaget, 92 procent att de känner stor tillit till företagets ledning och 99 procent att de känner sig stolta över bolagets bidra till samhället.

– Vår ambition är att skapa en öppen, tillitsfull och dynamisk miljö, där alla medarbetare får vara sig själva och därmed kan driva initiativ utefter sin fulla potential, säger Linn Mandahl, vd för Abbvie Scandinavia, i en kommentar.

Även konsultföretaget Plantvision, som bland annat arbetar med arbetsflöden i laboratorier och regulatorisk vägledning, finns med på listan. Bolaget hamnade på nionde plats i kategorin medelstora organisationer.

Ytterligare två företag i branchen har kvalificerat sig för listan över bästa arbetsplatser i medelstora organisationer.

Det ena är medicinteknikbolaget Stryker, som ligger på 16:e plats. Bolaget erbjuder produkter och tjänster inom ortopedi, medicinteknik och kirurgi samt neuroteknik och ryggrad.

Läkemedelsbolaget Chiesi Pharma på Karolinska Campus återfinns på plats 21. "Vi har arbetat målmedvetet med att skapa en bra arbetsmiljö och ett stort engagemang", skriver företaget i ett mejl till Life Science Sweden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063