23948sdkhjf

Nu öppnar Tataas GLP-laboratorium i Göteborg 

Tataa Biocenter slår upp dörrarna till ett nytt modernt laboratorium specialiserat på analyser av läkemedel baserade på nukleinsyror. Samtidigt avslöjar Tataas vd att ett liknande center ska öppnas i USA nästa år. 

Det bioanalytiska företaget Tataa slår upp dörrarna till sitt nya GLP-laboratorium i Göteborg. Labbet är specialiserat på analyser av senaste generationes läkemedel baserade på nukleinsyror. Analyserna görs enligt kvalitetssystemet GLP, som står för Good Laboratory Practise, och som används för säkerhetsstudier av läkemedel inför registrering och godkännande. 

Labbet är 700 kvadratmeter stort och har utrustning för analyser av nukleinsyror, proteiner, bakterier och virus i olika provtyper. Enligt vd och grundare Mikael Kubista kommer företaget öppna ett liknande laboratorium i USA nästa år för att tillgodose de globala kundernas behov. 

– Det är en fantastisk känsla att utifrån vår erkända tekniska kompetens skala upp verksamheten till att bli en ledande europeisk leverantör av molekylära analyser. Efterfrågan på våra tjänster är så stor att vi inte hinner anställa och träna personal i den takt vi skulle behöva, säger han i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079