23948sdkhjf

Nu finns massbalanserad akrylnitril – efterfrågan stor i medicinska handskar

Efterfrågan av massbalanserad akrylnitril är stor i tillverkning av medicinska handskar. Nu öppnar företaget Tongsuh Petrochemicals ISCC Plus-certifiering upp för nya möjligheter.

Asahi Kasei dotterbolag Tongsuh Petrochemicals (TSPC) har certifierats enligt ISCC Plus och kan därmed börja producera akrylnitril (AN) med biomassapropen.

Ingrediensen används bland annat för tillverkning av produkter som ABS, polyakrylnitril (PAN), akrylamid, akrylfiber och en rad andra kemiska produkter.

Produktionen av akrylnitril med biomassapropen är planerad att ta fart i februari 2022. 

Störst har efterfrågan på massbalanserad akrylnitril är det enligt företaget för användning i nitrilgummi för medicinska handskar. Även för användning i PAN, som bland annat används vid framställning av den kolfiber som bland annat till vindkraftverksblad, är efterfrågan stor. 

Till följd av ISCC Plus-certifieringen kommer TSPC nu att kunna producera och sälja akrylnitril med hjälp av biomassaråvara tilldelad enligt massbalansmetoden, vilket kommer att bidra till en ökad koldioxidneutralitet och minskning av växthusgaser genom hela produktkedjan. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Swedish Medtechs nya ordförande – ”Sverige ska vara ett attraktivt land för medicintekniska bolag”
”Stor efterfrågan på ingenjörskompetens”
Efter FDA-godkännandet – Bibb genomför nyemission
Studie: Förlamad kunde gå med implantat i hjärnan
Aleris rekryterar finanschef från Biotage
Nya beslut fattade om nationell högspecialiserad vård
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094