23948sdkhjf

Addvise aviserar köp av amerikanskt diabetesbolag

Medtechbolaget Addvise planerar att förvärva amerikanska Surplus Diabetic, som är specialiserat på diabetesprodukter som glukosmätare, teststickor och insulin.

En avsiktsförklaring har tecknats med aktieägarna i det Floridabaserade bolaget om att köpa samtliga aktier för 19,5 miljoner dollar, motsvarande drygt 176 miljoner kronor.

Av köpeskillingen betalas 16 miljoner dollar direkt och ytterligare 3,5 miljoner dollar om säljarna uppnår vissa fastställda mål.

 Ett förvärv av Surplus Diabetic tar oss in på den viktiga diabetesmarknaden i USA. En av sjukvårdens stora utmaningar är det ökande antalet fall av typ 2- diabetes. Med förvärvet av Surplus Diabetic breddar vi vårt sortiment av produkter för att behandla kroniska sjukdomar, säger Rikard Akhtarzand, vd för Addvise Group i ett pressmeddelande.

Förvärvet förväntas genomföras under andra kvartalet.

Addvise Group leverar utrustning till sjukvårds- och forskningsenheter inom de bägge affärsområdena Lab och Sjukvård. Företaget har en uttalad strategi att växa genom förvärv och gjorde under fjolåret flera företagsförvärv på den amerikanska marknaden, som MedTech Magazine tidigare rapporterat.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Capitainer och Astra Zeneca inleder forskningssamarbete
”Symaskin” för bukkirurgi utvärderas i klinisk studie
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.062