23948sdkhjf

Devyser på väg till börsen med sin DNA-diagnostik

Diagnostikföretaget Devyser planerar att notera sig på First North och ta in omkring 300 miljoner kronor i nyemitterade aktier.

Stockholmsbaserade Devyser Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer kit för DNA-testning inom ärftliga sjukdomar, onkologi och monitorering efter transplantationer. Testerna, som bland annat ska bidra till skräddarsydd cancerbehandling, säljs till över 45 länder.

Enligt företaget ska noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Marke ge tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna, öka kännedomen om bolaget och stärka dess varumärke. Kapitalet från den planerade nyemissionen ska användas till investeringar för en fortsatt internationell expansion och konvertering av befintliga distributörsmarknader till direktförsäljningsmarknader, enligt bolaget.

Erbjudandet väntas bestå av nya aktier motsvarande en bruttolikvid om omkring 300 miljoner kronor och befintliga aktier i bolaget.

– Planerna har genererat ett stort intresse, både från nya investerare och befintliga ägare. Noteringen är en milstolpe för Devyser och ett naturligt nästa steg i vår framgångsrika och hitintills lönsamma tillväxtresa, säger Fredrik Alpsten, vd för Devyser, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Ivo drar in tillståndet för Humana Assistans – ”Återkommande brister”
Självtest för snabbsänka säljs nu på apotek
SDS Medteq tar nytt steg i USA
Undersökning: Sällsynt att life science-bolag flyttar utomlands
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125