23948sdkhjf

Devyser på väg till börsen med sin DNA-diagnostik

Diagnostikföretaget Devyser planerar att notera sig på First North och ta in omkring 300 miljoner kronor i nyemitterade aktier.

Stockholmsbaserade Devyser Diagnostics utvecklar, tillverkar och säljer kit för DNA-testning inom ärftliga sjukdomar, onkologi och monitorering efter transplantationer. Testerna, som bland annat ska bidra till skräddarsydd cancerbehandling, säljs till över 45 länder.

Enligt företaget ska noteringen på Nasdaq First North Premier Growth Marke ge tillgång till de svenska och internationella kapitalmarknaderna, öka kännedomen om bolaget och stärka dess varumärke. Kapitalet från den planerade nyemissionen ska användas till investeringar för en fortsatt internationell expansion och konvertering av befintliga distributörsmarknader till direktförsäljningsmarknader, enligt bolaget.

Erbjudandet väntas bestå av nya aktier motsvarande en bruttolikvid om omkring 300 miljoner kronor och befintliga aktier i bolaget.

– Planerna har genererat ett stort intresse, både från nya investerare och befintliga ägare. Noteringen är en milstolpe för Devyser och ett naturligt nästa steg i vår framgångsrika och hitintills lönsamma tillväxtresa, säger Fredrik Alpsten, vd för Devyser, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094