23948sdkhjf

Vibrosense i avtal med kinesiskt storbolag om diabetesdiagnostik

Malmöbaserade Vibrosense Dynamics har ingått ett ramavtal med ett kinesiskt storbolag inom medicinteknik.

Överenskommelsen gäller distribution på den kinesiska marknaden av ett mätinstrument som kan upptäcka tidiga tecken på nervskador i händer och fötter vid exempelvis diabetes.

Avtalspartnern är ett dotterbolag till China General Technology Group, Genertec, som är Kinas 42:a största statsägda bolag.

 När vi nu förbereder en lansering av vårt instrument Vibrosense Meter II och applikationen Diabetes Foot Screening i Kina, tar vi ett mycket viktigt steg på en ny internationell marknad med enorm potential, säger Hans Wallin, vd för Vibrosense, i ett pressmeddelande.

Ramavtalet, som sätter agendan för det framtida samarbetet, är tänkt att följas av dels ett registreringsavtal för att ansöka om godkännande av produkten i Kina, dels ett distributörsavtal. Bägge avtalen väntas vara på plats senast under första kvartalet 2022.

Enligt en uppskattning från American Diabetes Association finns det omkring 130 miljoner patienter med diabetes i Kina, vilket gör landet till den största marknaden för diabetesvård i världen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078