23948sdkhjf

"Det behövs mer forskning om hjälpmedel"

Det krävs mer forskning om hjälpmedel och Fokus Hjälpmedel har en viktig roll för att bidra till för den utvecklingen, konstaterar Lena Jansson, Sodexo Hjälpmedelsservice.

Den 17-18 november träffas hjälpmedelsstockholm när Fokus Hjälpmedel går av stapeln i huvudstaden för första gången sedan pandemin bröt ut i början av 2020. Mässan arrangeras av Fokus Hjälpmedel, Swedish Medtech, Region Stockholm och Sodexo.

Lena Jansson är verksamhetschef för Sodexo Hjälpmedelsservice.

Vad ser du mest fram emot på mässan?

Att få träffas fysiskt, att se och känna på nya produkter och att nätverka. Jag tror att alla tillverkare nu vill komma ut och visa upp sina hjälpmedel och det är viktigt för förskrivarna att se vad som finns på marknaden.

Varför är Fokus Hjälpmedel en så viktig mässa?

– När vi började med mässan saknades det en enande mötesplats för hjälpmedel. Vi behövde något som både fokuserade på själva produkterna och på kompetensutveckling. På Fokus Hjälpmedel får man både och. Vi har ett antal workshops och seminarier som fokuserar på kompetensutveckling och de flesta tillverkarna i branschen kommer att vara där och visa upp sina produkter.

– Fokus Hjälpmedel är också viktigt för att sprida forskningen som finns. Det görs för lite forskning om hjälpmedel och för oss är det viktigt att mässan bidrar till att öka den evidensbaserade kunskap som finns inom området och att stimulera till mer forskning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.096