23948sdkhjf

Zenicor lanserar 5G-version av handhållen EKG-apparat

5G-versionen är anpassad att fungera i hela världen och möjliggör en global lansering.

Zenicor-EKG används för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer. Den handhållna apparaten som nu lanseras i 5G-version har ett inbyggt sim-kort som är anpassad för att kunna fungera i hela världen. Detta möjliggör en global lansering av produkten.

– Att Zenicor-EKG nu är anpassad för användning i hela världen gör att vi har en perfekt position för fortsatt internationalisering och tillväxt inom vårdkedjan för arytmiutredning samt att vi kan vara på plats på de marknader runt om i världen där screeningprogram för förmaksflimmer införs, säger Mats Palerius vd, Zenicor Medical Systems, i ett pressmeddelande.

Zenicors lösning har i flera studier diagnostiserat upp till fyra gånger så många patienter som traditionella metoder. Med lösningen är det möjligt att undvika tusentals strokefall, vilket den nyligen publicerade STROKESTOP-studien indikerar.

– Med Zenicor-EKG registrerar patienten sitt EKG på enklast möjliga sätt. Ingen smartphone behövs, inga appar att ladda ner, ingen wifi eller Bluetooth att konfigurera. Allt är integrerat i den 5G-baserade handhållna EKG-apparaten, en bevisad enkel digital lösning både för patienten och för vården, säger Johan Eckerdal, CTO, Zenicor Medical Systems och projektledare för utvecklingen av den nya 5G-baserade versionen av Zenicor-EKG, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Starka data kan skynda på Ascelias fas III-studie
Joseph Lister – en kirurgins nydanare
Karolinska hämtar universitetsdirektör från LTU
WHO varnar för virus-spridning i vinter
Förbättrad lönsamhet inom privat vård – men rekryteringkris hotar
Neodynamics anställer USA-chef
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.094