23948sdkhjf

Zenicor lanserar 5G-version av handhållen EKG-apparat

5G-versionen är anpassad att fungera i hela världen och möjliggör en global lansering.

Zenicor-EKG används för diagnostik av hjärtarytmier, bland annat förmaksflimmer. Den handhållna apparaten som nu lanseras i 5G-version har ett inbyggt sim-kort som är anpassad för att kunna fungera i hela världen. Detta möjliggör en global lansering av produkten.

– Att Zenicor-EKG nu är anpassad för användning i hela världen gör att vi har en perfekt position för fortsatt internationalisering och tillväxt inom vårdkedjan för arytmiutredning samt att vi kan vara på plats på de marknader runt om i världen där screeningprogram för förmaksflimmer införs, säger Mats Palerius vd, Zenicor Medical Systems, i ett pressmeddelande.

Zenicors lösning har i flera studier diagnostiserat upp till fyra gånger så många patienter som traditionella metoder. Med lösningen är det möjligt att undvika tusentals strokefall, vilket den nyligen publicerade STROKESTOP-studien indikerar.

– Med Zenicor-EKG registrerar patienten sitt EKG på enklast möjliga sätt. Ingen smartphone behövs, inga appar att ladda ner, ingen wifi eller Bluetooth att konfigurera. Allt är integrerat i den 5G-baserade handhållna EKG-apparaten, en bevisad enkel digital lösning både för patienten och för vården, säger Johan Eckerdal, CTO, Zenicor Medical Systems och projektledare för utvecklingen av den nya 5G-baserade versionen av Zenicor-EKG, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.266