23948sdkhjf

Bactiguard har utsett ny vd

Bactiguards styrelse har utsett Anders Göransson till ny vd. Han kommer från bioteknikbolaget Amgen där han haft ett flertal ledande befattningar.

Anders Göransson tillträder vd-rollen den 1 oktober. Han har senast jobbat som Head of Innovation på Amgen där han även haft ett flertal andra ledande roller inom bland annat försäljning och marknadsföring samt företagsintegrering.

Göransson började sin karriär som revisor på Ernst & Young och gick därifrån för att jobba som konsult på McKinsey. Han har en civilekonomexamen från Uppsala universitet och en MBA från Suffolk University, USA.

– Det är med stolthet och energi jag ser fram emot att axla VD-rollen i Bactiguard. Med Bactiguards teknologi och produktportfölj kan vi reducera vårdrelaterade infektioner och sänka vårdbehovet världen över. Fler och fler stora medicinktekniska bolag börjar få upp ögonen för vår unika teknologi, nu senast Zimmer Biomet med sitt traumaimplantat ZNN Bactiguard, säger Anders Göransson, i ett pressmeddelande.

Bactiguard utvecklar infektionsförebyggande lösningar på medicintekniska produkter som minskar risken för infektioner och minskar användningen av antibiotika. Teknologin baseras på ett tunt ädelmetallytskikt som förhindrar bakterier att fästa sig och bilda biofilm på medicintekniska produkter.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Han föreslås som ny regiondirektör i Skåne
Självadministrerad astmabehandling godkänd i USA
Precisionsmedicinskt centrum: ”Det är stor aktivitet på flera fronter“
Han ska skapa ett labb för röntgenmikroskopi i Lund
Ny vd till Vitrolife
Ny behandling mot knäartros på väg mot klinisk prövning
Andra Nordiska Medier
Rent
Life Science Sweden
Recycling

Sänd till en kollega

0.125