23948sdkhjf

Bactiguard rekryterar global licenschef

Carl Johan Fredin tar den nyinrättade rollen som Chief Licensing Officer.

Medicinteknikbolaget Bactiguard har rekryterat Carl Johan Fredin till den nya befattningen för att accelerera utvecklingen av nya licensaffärer och innovativa applikationer för infektionsprevention tillsammans med bolagets partners.

Carl Johan Fredin har lett och utvecklat team i ledande läkemedels- och medtechbolag, bland annat Glaxo Smith Kline, Janssen, Mundipharma, Doro och nu senast Mölnlycke. Han har varit vd för Ortho Center i Göteborg och försäljnings- och marknadschef på Aleris. Han har MBA i företagsekonomi från Stockholms universitet och har arbetat som officer i försvarsmakten.

– Carl Johan Fredin har en mycket bred internationell ledarerfarenhet inom life science, som sträcker sig från försäljning och marknadsföring av läkemedel och medicinteknik till att leda privata kliniker för ortoped, samt utveckla digitala tjänster för äldrevård. Han har också en genuin passion för infektionsprevention och djupgående kunskaper om sårvård. Jag är övertygad om att Carl Johan kommer att bidra både strategiskt och praktiskt till att utveckla Bactiguards licensaffärer och hälsar honom varmt välkommen, säger Cecilia Edström, vd,  i ett pressmeddelande. 

Bactiguard utvecklar infektionsförebyggande lösningar som minskar risken för infektioner och reducerar anvädningen av antibiotika. 

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.328