23948sdkhjf

E-hälsobolaget Cuviva förvärvar Scientificmed

Cuviva stärker sin position inom digital vård genom att förvärva en plattform för digitala terapier.

Cuviva är en ledande aktör inom distanskommunikation och distansmonitorering av sköra och multisjuka äldre över 65 år. Nu har bolaget förvärvat Scientificmed som har utvecklat en plattform för digitala terapier och läkemedelsbehandlingar. Plattformen används av patienter och sjukvårdspersonal för behandling inom cancervård och andra diagnosområden.

Förvärvet är en del av Cuvivas vision om att allt fler patienter kommer att vårdas i hemmet i framtiden och att vården tidigare upptäcker försämringar hos patienter genom digital monitorering.

– Vi ser att det här förvärvet skapar stort värde för samtliga våra kunder och även stora synergier inom produktutvecklingen. ScientificMed har även en mycket stark kundportfölj med stort strategiskt värde för oss. Vi tror att marknaden kommer stå under stor förändring de kommande åren, och vi avser att vara aktiva i kommande konsolidering, säger Henrik Cederqvist, medgrundare och vd på Cuviva, i ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet blir flera ägare från Scientificmed nya delägare i Cuviva, bland annat investeringsbolaget Bonit Capital samt  Fabian Fischer som är medgrundare till Adlibris och Apotea.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109