23948sdkhjf

Cereno ingår samarbete med Abbott inför lungstudie

Cereno Scientific ska använda Abbotts monitorenhet för att på distans kontrollera lungtryck på patienter med en sällsynt lungsjukdom.

Biotechbolaget Cereno Scientific ska göra en fas II-studie med läkemedelskandidaten CS1 för behandling av pulmonell arteriell hypertension (PAH). Cereno ingår avtal med Abbott för att med deras teknik kunna kontinuerligt kontrollera lungtrycket hos patienterna på distans.

– Med deras innovativa CardioMEMS teknik så kan vi kontinuerligt mäta lungtrycket hos studiedeltagarna, vilket kommer att hjälpa oss definiera det optimala dosintervallet för följande kliniska studier, säger Sten R. Sörensen, vd på Cereno Scientific, i ett pressmeddelande.

Studien drar igång i september och inkluderar 30 patienter. Studiens syfte är att mäta  läkemedelskandidatens säkerhet, tolerabilitet och explorativ effekt hos patienter. I studien undersöker man även fördelarna med kontinuerlig lufttrycksmätning och om det kan leda till ett bättre medicinsk omhändertagande av patientgruppen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094