23948sdkhjf

Intersystems blir partner med AI Sweden

Bolaget ska genom samarbetet stötta projekt som använder lärande system.

Intersystems blir partner med AI Sweden som är det svenska nationella centret för artificiell intelligens. Intersystem är en leverantör av teknik för data inom vård, ekonomi, tillverkning och försörjningskedjor. 

– Än så länge har vi främst haft glädje av AI Sweden för att lära oss mer om området och nätverka med andra samarbetspartner. Men längre fram ser vi hur vi kan hjälpa till med bland annat datainsamling från heterogena källor, dataharmonisering och transformering, hantering av fritext samt högpresterande publicering av träningsdata till maskininlärningsramverk, säger Johan Nordström, Nordenchef på Intersystems, i ett pressmeddelande.

– Vi ser även möjlighet att hjälpa till med tillämpning av algoritmer i nära-realtid, övervakning av precision i prediktioner, orkestrering av omträning av algoritmer, och ordnat införande av omtränade algoritmer. 

Intersystems har bland annat utvecklat dataplattformen Iris som är skräddarsydd för att bearbeta hälsodata. Intersystems lösningar används bland annat av Region Örebro, Region Västmanland och Innovation Skåne. I Danmark används plattformen av Statens Serum Institut för att begränsa smittspridningen av covid-19.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.094