23948sdkhjf

De tar in fem miljoner till ätstörningsapp

Malmöbaserade e-hälsobolaget Progress Me, som utvecklar en app för behandla och förebygga ätstörningar, gör en nyemission på fem miljoner kronor.

Den interaktiva appen bygger på en metod som ska stärka individens självkänsla och självförtroende.

Vi har lagt 2,5 år på att utveckla plattformen i samarbete med läkare, psykologer och självklart våra användare. Nu känner vi att läget är rätt för att ta nästa steg och lägga resurser på att tala om att vi finns, så att vi kan hjälpa fler, säger företagets vd Petronella Gustafsson i ett pressmeddelande.

Hon grundade företaget 2018 efter att själv ha lidit av allvarliga ätstörningar under en period i sitt liv. Hon upplevde då att den traditionella vården inte erbjöd någon fungerande behandling, men hittade en alternativ metod som fungerade.

Företaget har tidigare fått bidrag från bland andra Vinnova för att digitalisera metoden, som har testats av unga vuxna samt hos deras anhöriga och i primärvården.

Appen har idag, enligt bolaget, över 2 000 användare, och ska under maj testa ett egenutvecklat "back end-system", som ska möjliggöra för exempelvis en kurator att kommunicera med sin patient via plattformen.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
Studie: Förlamad kunde gå med implantat i hjärnan
Aleris rekryterar finanschef från Biotage
Anna-Karin Alm: Är det bättre att satsa amerikanskt?
Nya beslut fattade om nationell högspecialiserad vård
Isab får miljonanslag för europeiskt antibiotikaprojekt
Tar in kapital för kommersialisering av test för urinvägsinfektioner
Andra Nordiska Medier

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11