23948sdkhjf

Cytiva nyanställer 300 i pandemins spår

Läkemedelsföretaget Cytiva fortsätter att expandera i covidpandemins spår. Bara i år räknar företaget med att nyanställa över 300 personer i Uppsala och Umeå.

Våra medarbetare är grunden i vår verksamhet som verkligen är livsavgörande då våra kunder tillverkar mediciner och vacciner för miljontals människor över hela världen, säger Cecilia Sjöstedt, site leader vid företagets anläggning i Uppsala, till MedTech Magazine.

Cytiva, som tidigare hette GE Healthcare, ägs numera av den amerikanska industrijätten Danaher och har totalt 7 000 anställda, varav 2 000 i Sverige.

Den stora mobiliseringen som pågår för att ta fram vaccin och antikroppar mot covid-19 gör att Cytivas verksamhet går för högtryck. Företagets produkter används vid både forskning och tillverkning av läkemedlen.

För att kunna möta efterfrågan och öka produktionskapaciteten behöver företaget anställa bland annat processoperatörer, processingenjörer, labbingenjörer, projektledare och sektionschefer.

I år räknar man med att nyanställa 250 medarbetare i Uppsala, där man framförallt tillverkar kromatografimedia som används för att rena biomolekyler i samband med framställning av biologiska läkemedel och vacciner.

Ytterligare ett 60-tal personer ska nyanställas i Umeå, där företaget tillverkar laboratorie- och tillverkningsutrustning som används vid forskning och tillverkning av biologiska läkemedel och vacciner.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.093