23948sdkhjf

”Utmaningen är att vi inte har gjort det förut”

Hur görs ett spännande program för en digital Samtit-kongress? Programchefen Gunilla Karlernäs fick i år tänka till ett varv extra.

Anestesisjuksköterskan Gunilla Karlernäs gick i pension för två år sedan, men när MedTech Magazine talar med henne har hon precis hoppat in i vården för att hjälpa till med att vaccinera mot covid-19. Hon är sedan mer än tio år tillbaka också programansvarig för Samtits årliga kongress.

Förra året blev kongressen inställd på grund av pandemin. Då trodde Gunilla att den skulle kunna hållas som vanligt 2021, men med tiden stod det klart att det inte var möjligt.

När bestämde ni er för att genomföra kongressen via webben?

– Någon gång i höstas, när vi kommit in i andra vågen av pandemin, förstod vi att vi inte skulle kunna ha ett fysiskt möte 2021 heller. Det var då vi bestämde oss för att anordna kongressen ändå, fast via webben. Det visade sig att Travel Team som vi samarbetar med som arrangör hade erfarenhet av digitala möten.

Vilken är den största utmaningen med ett digitalt möte?

– Att vi aldrig har gjort det förut. Vi har fått tänka till extra om programmet så att det ska passa för en webbpublik och det har varit en utmaning, men också väldigt roligt. Vi har inte
lika många föreläsningar som ett vanligt år och de är lite kortare nu än vad de brukar vara.

Vilken föreläsning ser du själv fram mest emot?

– Alla. Bland annat ska det blir spännande att höra en presentation som
handlar om robotar i sjukvården.

SAMTIT - Svensk Användarförening för Medicinsk Teknik och IT är en förening för vårdpersonal som ansvarar för medicinteknisk utrustning. I år hålls föreningens kongress den 21-22 april. 

MedTech Magazine ger ut en kongress-tidning som distribueras digitalt till deltagarna och som följer med som en bilaga till nästa nummer av MedTech Magazine. 

Artikeln är en del av vårt tema om Samtit.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.079