23948sdkhjf

IT-bolag förvärvar och byter namn till Allevi

Kaustik byter namn till Allevi och förvärvar ytterligare en omsorgslösning för vården.

Göteborgsbaserade bolaget Kaustik erbjuder molnbaserade lösningar till Sveriges vård- och omsorgssektor. Nu har bolaget förvärvat mjukvarubolaget Journal Digital som är ett system för dokumentations- och behandlingsstöd för individ- och familjeomsorgen. Sedan tidigare erbjuder Allevi även systemlösningar för personlig assistans, hemtjänst och boende. Samtidigt med förvärvet byter bolaget namn till Allevi.

– I takt med att bolaget har vuxit och utvecklats blev det dags för förnyelse även namnmässigt. Allevi kommer från det engelska uttrycket Alleviate som betyder lindra och underlätta. Det är ett namn helt i linje med vår vision att hjälpa kunder att frigöra tid så att de kan fokusera på det som är viktigt, det vill säga det personliga mötet och själva omsorgen, säger Christian Ljunge, vd på Allevi, i ett pressmeddelande.

De senaste åren har Allevi förvärvat varumärken som Aiai, Carefox, Omsorg24 och nu Journal Digital. Bolaget har omkring 800 kunder i såväl kommunal som privat verksamhet. Förvärven gör att Allevi kan erbjuda flera systemlösningar inom olika omsorgssegment till sina kunder från en och samma leverantör. Allevi omsätter 80 miljoner kronor och har 50 medarbetare. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078