23948sdkhjf

Så klarar företagen MDR: Permobil samarbetar med Sodexo

Den 26 maj trädet det nya regelverket för medicintekniska produkter i kraft. I vår serie om förberedelserna inför MDR är det dags för del två.

I Permobils produktsortiment ingår eldrivna rullstolar, manuella rullstolar, drivaggregat samt sittdynor. Permobils huvudkontor finns i Sverige och bolaget är sedan år 2013 helägt av Patricia Industries, en del av Investor. Permobil har 1 600 medarbetare i 17 länder runt om i världen.

Martinus Rönnerman, kommunikationschef för Permobil, berättar hur företaget hanterar MDR.

Hur har ni förberett er inför att MDR träder i kraft?

En del i arbetet är den gemensamma överenskommelse om att möta de nya lagkrav som gäller för medicintekniska produkter som vi tecknade i december 2020 med Sodexo. Samarbetet är det första i Sverige mellan en tillverkare av medicintekniska produkter och en aktör som bedriver hjälpmedelsverksamhet, säger Martinus Rönnerman, kommunikationschef för Permobil.

Vi tycker detta är ett mycket viktigt steg i att lägga en grund för att fler individer ska få tillgång till hjälpmedel av högsta kvalitet.

Hur påverkas ni av det nya regelverket?

Under året har vi utbilda våra medarbetare kontinuerligt kring MDR. Vi kommer fortsätta skapa hållbara lösningar som ger en ökad samhälls- och patientnytta med gemensamma och effektiva processer baserat på MDR. Vår förhoppning är att kunna erbjuda vår specialistkunskap och den samverkansform vi utvecklat för att ytterligare förbättra patientsäkerhet, patientnytta och kompetensutveckling för medarbetare.

I en serie artiklar frågar MedTech Magazine företag hur de förbereder sig för det nya medicintekniska regelverket MDR. Här kan du läsa alla våra artiklar om MDR.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11