23948sdkhjf

Hon blir ny vd på Realheart

Realheart får ny vd. Tidigare forskningschefen Dr Ina Laura Perkins tar över efter grundaren Azad Najar.

Västeråsföretaget Scandinavian Realheart arbetar med att utveckla ett artificiellt hjärta för implantation i patienter med livshotande hjärtsvikt.

Nu gör företaget en förändring i högsta toppen när grundaren Azad Najar kliver av efter åtta år och lämnar över vd-posten till Ina Laura Perkins, som varit forskningschef på företaget sedan 2017.

– Mitt omedelbara fokus blir att förstärka organisationen med fler medarbetare så att vi kan hålla en stadig takt framåt mot kliniska prövningar, säger hon i ett pressmeddelande.

Ina Laura Perkins har två magisterexamina, en i biomedicin och en i innovation och entreprenörsskap. Innan hon började i Realheart 2017 var hon med i uppstarten av nobelpristagaren Sir Martin Evans stamcellsföretag Celixir samt arbetade som forskningschef på Calon Cardio-Technology.

När Azad Najar lämnar över vd-posten den 15 mars övergår han till rollen som Chief Medical and Innovation Officer, och kommer att ansvara för djurstudier och bolagets innovationer.Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093