23948sdkhjf

Röstdetektor ska användas till screening för covid-19

Vocalis Health har fått ett godkännande för CE-märkning i Europa för sin AI- baserade röstdetektor som uppges kunna peka ut positiva covid-19 fall.

Den person som utför det digitala testet ska spela in sig själv på en mobiltelefon och samtidigt räkna från 50 till 70. En programvara baserad på AI analyserar sedan kvaliteten på rösten och letar efter samband med covid-19. Analysen resulterar inte i en färdig diagnos utan pekar ut dem med största sannolikhet att ha covid-19 och dessa kan sedan styras till vidare test. Verktyget kan således användas på större folkmassor och vara ett billigare alternativ jämfört med PCR-test.

Vocalis har även redogjort för en klinisk studie med AI-verktyget i Mumbai i Indien. Med screeningverktyget samlades röstinspelningar från 2000 människor på engelska, hindi, marathi och gujarati. Resultaten från 288 deltagare pekade på en noggrannhet på 81,2 procent jämfört med 66 procent för enbart en digital symptomkontroll, uppger företaget i ett pressmeddelande.

I slutet av förra året meddelade Vocalis ett samarbete med Mayo Clinic för att utveckla ett AI-verktyg för röstscreening av pulmonell hypertoni.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.078