23948sdkhjf

Bactiguard tappar vd

Cecilia Edström lämnar posten som vd för företaget.

Cecilia Edström har arbetat i Bactiguards ledning i sju år, det senaste året som vd. Hon har nu meddelat styrelsen att vill lämna upp uppdraget, men däremot står till förfogande för omval till styrelsen.

– Jag har varit vd i Bactiguard i ett år och det kan tyckas vara en kort tid, men jag har varit en del av företagsledningen i sju intensiva år. Det har varit en otroligt spännande period, både för mig och bolaget. Bactiguard har gått från att vara ett privatägt företag med ett fåtal B2B kunder till ett midcap-bolag på Stockholmsbörsen, säger hon i ett pressmeddelande.

Fram till dess att en ny vd har utsetts kommer Cecilia Edström att fortsätta leda företaget.

– Cecilia Edström har haft viktiga nyckelpositioner, både som CFO, vice vd och vd i Bactiguard. Sedan börsnoteringen 2014 har hon bidragit till att utveckla bolaget såväl affärsmässigt som strukturellt, med förbättrad lönsamhet. Under perioden som vice vd och vd har Cecilia initierat och utvecklat partnerskapet med Zimmer Biomet, lett integrationen av Bactiguards första företagsförvärv och etablerat en ny ledningsgrupp, mitt under den värsta pandemin i modern tid. Det är jag och styrelsen både tacksamma för och imponerade av, säger Christian Kinch, styrelseordförande, i pressmeddelandet.

Artikeln är en del av vårt tema om Jobb & Karriär.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093