23948sdkhjf

Essity på topp 100-lista över hållbarhet

Hygien- och hälsoföretaget Essity tar plats på Corporate Knights topp 100-lista över världens mest hållbara företag. Bolaget, med säte i Stockholm, placerar sig på 63:e plats, högst bland svenska företag.

Corporate Knigths är ett kanadensiskt medie- och informationsföretag med inriktning på vad man kallar ”ren kapitalism”. För den årliga listan Global 100 granskar man ur hållbarhetssynvinkel företag med bruttointäkter på minst en miljard dollar med hjälp av nyckeltal som bland annat resurshantering, personalfrågor, finansiering och investeringar.

Två svenska företag placerar sig på listan och högst av dem ligger Essity. Företaget, som till 2017 var en del av SCA, tillverkar bland annat mjukpapper, mensskydd, blöjor samt produkter inom inkontinensvård, kompressionsterapi, ortopedi och sårvård.

Kunder och konsumenter som använder Essitys produkter ska kunna känna sig säkra på att våra inköp, vår produktion och vår distribution sker på ett hållbart sätt. Vår inkludering i Corporate Knights index visar ännu en gång att vi agerar ansvarsfullt genom hela värdekedjan. Vi är stolta över att rankas som ett av världens 100 mest hållbara bolag, säger Magnus Groth, vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Det andra svenska företaget på listan är Ericsson, som placerar sig på 89:e plats. I topp ligger det franska bolaget Schneider Electric, följt av danska energibolaget Orsted A/S.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094